Mye avhenger på hva du ønsker å oppnå. Ønsker du en natural look, eller vil du at det skal synes? Det kommer nok an på anledningen, for om det er til skolen så vil du kanskje ha førstnevnte? Skal du på fest ønsker du kanskje å være litt mer spektakulær! Det er uansett viktig å være komfortabel, og føle at du har gjort riktig valg. Noen tips kan dermed være til god hjelp sånn sett.

Hvordan du oppnår et pent sminkeresultat

Først og fremst er det viktig at du ser hva du driver med. OG da snakker vi om belysningen. Det å se tydelig hvordan sminken sitter på deg er helt avgjørende, og er godt lys utrolig viktig. Du ser lettere eventuelle feil, samtidig som du også kan se om det er noe du vil legge til, eller om det er noe du angrer på.

Kan du se deg selv i ekte naturlig lys, i stedet for på badet så er det ideelt. Da får du også den beste representasjonen av hvordan andre vil seg deg, noe som vel på mange måter er hele poenget med å sminke seg i utgangspunktet.

jente sminke

Ha de beste utstyret

Det er kanskje noe som ikke all er enige i, men det beste er koster mye av en grunn. Det å ha gode svamper og koster utgjør faktisk en mye større forskjell enn du tror, og gjør det mye lettere for deg å få sminkeresultatet du er ute etter. Har du billig utstyr så er det noe du kommer til å slite med, selv om du kanskje ikke er helt klar over det selv.

Det å ha det beste gjelder for øvrig også når det kommer til selve sminkeproduktene. Ved å ha dyre og gode produkter er du sikret en bedre gjennomgående kvalitet, og som igjen kommer til å utgjøre en stor forskjell for deg. Det er fort vekk noe du må erfare først, men det bør du definitivt gjøre.

Bruk concealer og rouge som passer ansiktet

Concealer er viktig for mange ulike årsaker, men det å finne en som passer din ansiktstone og hudtype er veldig viktig. Det er en grunn til at alle sminkebutikker har prøver, og som tillater deg å teste produktene før du kjøper. Det er dumt å bruke penger på et produkt som man ikke vil være fornøyd med og som man til syvende og sist ikke kan returnere.

Alltid forsøk å fremheve dine sterke sider, mens du skjuler så godt som mulig de du ikke er fornøyd med. Som mange sier så er «less is more» et godt utgangspunkt å ta. Lar du det hele føles naturlig og at folk knapt nok kan se at du har sminket deg, så har du gjort en god jobb. Spesielt om du selv også er fornøyd med sluttresultatet. Men ikke vær redd, jo mer erfaring du får med sminke, desto bedre blir du. Og ikke minst desto mer komfortabel blir du også med måten du sminker deg på!