Det er både tidsbesparende og enkelt å handle på nett, en alt større andel av den globale varehandelen skjer digitalt. Det betyr også at det er mange som benytter en lysbutikk på nett, som vil ha et utvalg som er mye større enn det fysiske butikker kan tilby. På nett får du helt enkelt tilgang til lamper og lyskilder som du ikke finner andre steder, og du kan få inspirasjon til helt nye valg. Det samme gjelder lyskilder, du kan velge akkurat de pærene du trenger – samtidig som du kanskje oppdager noen nye.

Velg en nettbutikk rettet mot det norske markedet

Det er viktig å huske på at lamper skal kobles til det elektriske anlegget i hjemmet ditt, derfor er det fornuftig å velge en leverandør som du kan stole på. Enkelte forhandlere av rimelige produkter på nett har dessverre ikke alltid den nødvendige kvalitetskontrollen på plass. Velg heller en etablert lysbutikk som Lampegiganten, det er mye enklere å forholde seg til en aktør som har erfaring med det norske markedet.

Frakt, moms og toll er også relevante faktorer når du velger butikk. Gratis levering er selvfølgelig alltid en fordel, særlig hvis det gjelder høye ordrebeløp. Det er nemlig i slike tilfeller som frakten ellers ville ha kostet en god del penger. Moms og toll bør være inkludert i prisene du ser på nettsiden, det skal mye til for å rettferdiggjøre alt styr og ekstra kostnader i forbindelse med egen tollbehandling.

Overveldende sortiment – vær systematisk

I en vanlig fysisk møbel- eller interiørbutikk blir du kanskje skuffet over det begrensede utvalget i lampeavdelingen, men på nett vil du sannsynligvis bli overveldet av alle de tilgjengelige alternativene. Heldigvis er det også enkelt å sortere og filtrere på nett.

  • Det er lurt å lage en plan for hvilke lamper du egentlig trenger, både på kort og lang sikt. Vurder om du trenger mer allmennbelysning, arbeidsbelysning eller stemningslys. Med bruksområde eller rom som utgangspunkt er det enklere å navigere blant forskjellige alternativer.
  • Bruk andre relevante filtre aktivt, særlig når du begynner å få et bilde av hva du egentlig er på jakt etter. Det er unødvendig å bruke tid på å bla igjennom hundrevis av lamper med feil farge, størrelse, effekt eller design.
  • Budsjett er selvfølgelig en faktor, og det er lurt å sette seg en øvre grense for pris. Hvor denne grensen befinner seg er svært individuelt, og det avhenger også av hvilken rolle lampen egentlig skal spille i det rommet den plasseres.

Med disse enkle grepene bør det være mulig å innsnevre sortimentet til en håndterbar mengde, noe som gjør det mye enklere å velge akkurat den lampen som passer perfekt til ditt behov. Samtidig vil du sannsynligvis ha oppdaget en mengde nye spennende lamper underveis, som kan være inspirasjon når du skal finne andre lamper. Husk på at det finnes få fasitsvar når det gjelder lamper og belysning, det er lov å være kreativ. Med grundig forarbeid vil det også være både kreativt utfordrende og morsomt å handle lamper på nett.